maanantai 10. elokuuta 2009

Ennakko: The Green Hornet




Ensi kesänä teattereihin päräyttävä The Green Hornet on saanut esittäjän Katolle. Taiwanilainen Jay Chou astuu Katon suuriin saappaisiin. Hahmonhan aikoinaan tunnetuksi teki Bruce Lee, 1966-67 pyörineessä tv-sarjassa. Seth Rogen on edelleen kiinnitettynä Green Hornetin rooliin, ja käsikirjoitus on hänen ja Evan Goldbergin käsialaa. Nämä miehethän tunnetaan Superbadin ja Pineapple Expressin luojina, mutta miten onnistuu toiminta? Vielä kun ohjaajana häärii Michel Gondry niin pitää miettiä, että kuinka kieli poskella leffa tullaan tekemään.



Alkuperäinen tv-sarja oli erikoinen tapaus, koska sankarin apuri oli lopulta tunnetumpi ja pidetympi kuin itse sankari. The Green Hornetista useille on mieleen jäänyt vain Bruce Leen äänivalleja heristelleet akrobaattiset potkut. Seth Rogen on ottanut kovan riskin hypätessään Green Hornetin rooliin, ja vielä ottaessaan vastuulleen myös käsikirjoittamisen. Mikäli elokuva floppaa, ei kovin moneen suuntaan voi mies sormella osoittaa. Mitä tapahtuu jos Green Hornet onkin valtava menestys? Ryhtyykö Rogen tekemään enemmän toiminta/sarjakuvaelokuvia? Vaihtaako mies vielä vakavammlle linjalle, vai siirtyykö takaisin komedioiden pariin? Mielenkiinnolla tulen seuraamaan kuinka näiden kysymysten vastaukset purkautuvat.

Tulisiko tästä yksi niistä Michel Gondryn elokuvista, jossa tunnet katoavasi toisen ihmisen rikkaaseen mielikuvitusmaailmaan pariksi tunniksi? Nimittäin pelottavampi vaihtoehto on se rasittavuus ja ärtymys, jota henkilökohtaisesti koen useita Gondryn elokuvia, ja hahmoja kohtaan. Niissä on jokin selittämätön elementti, johon joko ihastun, tai raivostun. Miehen luovuus on hänen töissään läpipaistava ja kantava elementti, jota kuitenkin varjostaa epätasaiset tulokset. CV on yhtä vuoristorataa.



Erittäin mielenkiintoinen soppa on Green Hornetista silti syntynyt. Ennakkoasetelmat lupaavat jotain hyvin tuoretta. Samalla mieleni taustalla kuitenkin kummittelee Billy Zanen The Phantom. Kykeneekö Seth Rogen olemaan uskottava Green Hornet, vai käykö hänelle Billy Zanet? Viimeisimpien haastatteluiden ja Funny Peoplen videoklippien perusteella mies on ainakin painonsa hinannut uskottavalle tasolle.

Mutta kuka tulee olemaan elokuvan todellinen sankari, Green Hornet vai Kato?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti