keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Ennakko: 2012


21.12.2012. Kyseiselle päivämäärälle on spekuloitu lukemattomia maailmanlopunteorioita, joista suosituin on muinaisen Maya- kalenterin pisimmän ajanjakson päättymisestä aiheutuva kataklysmi. Tästä myytistä Roland Emmerich on ottanut vaikutteet seuraavaan maailmanloppua käsittelevään elokuvaansa, joka kantaa nimeä 2012.

Roland Emmerichin pakonomainen fiksaatio ihmiskunnan tuhoon on poikinut muun muassa sellaiset elokuvat, kuin Independence Day, Godzilla sekä The Day After Tomorrow. Jokainen näistä edellä mainituista teoksista muistetaan sangen huikeista erikoisefekteistään sekä täysin naurettavista juonistaan ja jostain sattuneesta syystä uskon, ettemme tule näkemään näiden asioiden suhteen poikkeusta tässäkään elokuvassa.


2012- elokuvan käsikirjoitus ei onneksi ole kuitenkaan pelkkä Maya- myytin plagiaatti, vaan siihen on risteytetty myös vahvoja biblikaalisia vaikutteita Nooan arkki- tarinasta. Sanomattakin lienee selvää, että tämän lisäksi juoneen on myös sotkettu kornia ja täysin tyhjänpäiväistä draamaa, jota tähdittävät John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt sekä Woody Harrelson.

2012 on tuleva tuhoamaan elokuvateattereita Suomessa joulukuun 20. päivä ja Yhdysvaltojen puolella rohkeimmat kriitikot uskaltavat povata siitä yhtä kuluvan vuoden kovimmista blockbuster- hiteistä. Modernia elokuvaklassikkoa siitä tuskin kuitenkaan kannattaa odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti