perjantai 31. heinäkuuta 2009

Ennakko: Funny People

Komediaelokuvien vaativalla alalla ei kukaan ole viime vuosina ollut menestykkäämpi, kuin Judd Apatow. Mies on ollut vastuussa viime vuosien menestyneimmistä komedioista tuottajana, ohjaajana ja kirjoittajana. Mies kokeilee jälleen taitojansa ohjaajana pian ensi-iltaan saapuvassa Funny People elokuvassa.

Funny People kertoo George Simmonsista (Adam Sandler), joka on erittäin menestynyt ja itsekäs koomikko. Hän kuulee lääkäriltään sairastavansa kuolettavaa tautia ja tulevansa menehtymään vuoden sisään. Ira Wright (Seth Rogen) taasen on huonosti menestyvä stand-up koomikko, kuka etsii vielä itseään lavapersoonana. Eräänä iltana he esiintyvät samalla stand-up-klubilla ja George pitää Iran esityksestä, kenties nähden hänessä nuoren itsensä. George palkkaa Iran omaksi assistentikseen ja lämmittelijäkseen. Miehet ystävystyvät ja auttavat toinen toistaan ongelmissa; uralla ja kuoleman käsittelyssä. Pian kuitenkin George saa tiedon, että hänen tautinsa on alkanut parantumaan. Samaan aikaan hänen menneen elämänsä rakkaus Laura (Leslie Mann) saapuu kuvioihin. Laura on naimisissa Clarken (Eric Bana) kanssa, seikka joka hidastaa Georgea hieman.



Pitkälti elokuva koostuu läjästä Apatowin vakionäyttelijöitä kuten; Rogen, Jonah Hill ja Apatowin vaimo Mann. Apatow ja Sandler ovat keskenään vanhoja ystäviä, ollessaan kämppiksiä 90-luvun alussa. Komediaelokuvat ovat genrenä ehkä eniten mielipiteitä jakava. Mielipiteet jakautuvat satoihin pieniin eri mieltymyksiin ja universaalisti miellyttäviä komedioita on vaikea löytää. Apatow on kuitenkin onnistunut luomaan itselleen kultakaivoksen, joka syöksee ulos joka vuosi muutaman elokuva, joiden voi aina odottaa olevan hauskoja. Nerokkaiden viral-videoiden ja markkinointikampanjoiden avulla ne ovat tuottaneet pelkästään Yhdysvaltojen lippuluukuille lähes miljardi dollaria. Hän on antanut menestymismahdollisuuden lukuisille lupaaville koomikoille, jotka ovat hänen alaisuudessaan puhjennet kukkaan ja saavuttaneen elokuvatähden aseman. Adam Sandler on myös ollut äärimmäisen menestynyt tuotantoyhtiö Happy Madisoninsa kautta, mutta kriitikoiden mielipiteet hänen elokuviansa kohtaan ovat jatkuvasti negatiivisempia. Eikä suotta, Sandler on tyytynyt tekemään komedioita kieli keskellä suuta, ja luottanut maineensa vetävän rahaa lippuluukuilla.



Funny Peoplessa näemme kuitenkin astetta vakavamman Adam Sandlerin, miehen joka katosi sitten Punch-Drunk Loven sekä ei niin vakuuttavan Reign Over Me:n. Osa tutuistani sanoo olevansa lopen kyllästynyt Sandlerin toilailuihin ja Rogeninkin naama alkaa jo kuulemma kyllästyttää. He ovat tyhmiä, tai väärässä. Molemmat ovat tavattoman hauskoja näyttelijöitä, mikäli olosuhteet ovat kohdillaan. Tässäkin kyseisessä elokuvassa, molempien hahmot on käsikirjoitettu varta vasten heitä varten. Vakaasti uskon Funny Peoplen olevan hauska elokuva, vaikka en sitä vielä olekaan nähnyt. Näitä asioita on vaikea selittää. Kuten sitä minkä takia Will Ferrel on mielestäni maailman hauskin ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti