lauantai 25. heinäkuuta 2009

Ennakko: Legion


Legion - Mistä ihmeestä on kyse?

Kiehtovimpia projekteja San Diego Comic-Conista oli salamyhkäinen juliste, jossa Paul Bettany on aseilla varustautunut enkeli. Elokuvasta on sittemmin kantaunut lisätietoa; kyseessä on Arkkienkeli Michael, aseilla varustaunut protagonisti. Tulemme näkemään enkeleiden keskeisiä taisteluita sekä Raamatusta paljon lainattuja teemoja. Jumala on syystä tai toisesta suuttunut ihmisille ja aikoo puhdistaa maapallon uudestaan, á la Nooan arkki. Michael ei pidä tästä ja leikkaa siipensä irti. Hän päättää pelastaa ihmiset ja suojella raskaana olevaa tarjoilijaa, kenen syntymätön lapsi on tuleva messias. Se miten nämä asiat voivat muuttaa Jumalan mieltä, on vielä hämärän peitossa. Luvassa on siis rehellinen toimintaelokuva.

Legion on Scott Stewartin esikoisohjaus, mies on aikasemmin ollut vastuussa elokuvien kuten Sin City, Iron Man, Harry Potter: Goblet of Fire, POC - Dead Man's Chest ja Live Free or Die Hard visuaalisista efekteistä. Lista on todella komea, ja elokuva tulee varmasti olemaan silmiä hivelevä. Harmi vain, mikäli näin lupaavista lähtökohdista syntyy vain keskiverto actionpätkä.

Hatunnosto vielä näyttelijävalinnoista. Paul Bettany on aidosti lahjakas näyttelijä ja kykenee tuomaan esittämiinsä hahmoihin epätavallisen paljon syvyyttä. Doug Jones loisti molemmissa Hellboy- elokuvissa, osoittaen olevansa tämän päivän parhaimpia fyysisiä esiintyjiä. Sen sijaan Tyrese Gibson on pomppinut viimeiset 10 vuotta elokuvasta toiseen, etsien paikkaansa. Karismaa kyllä löytyy, mutta jossain vaiheessa se olisi hyvä keskittää johonkin. Huonoin ennuste hänelle on straigh-to-dvd tähteys.

Joka tapauksessa tavattoman kiehtova projekti, jossa on potentiaalia olla seuraava 300, tai sitten Max Payne... Mielenkiinnolla jäämme kuitenkin odottelemaan, miten tämäkin projekti edistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti